måndag, augusti 21, 2006

Konferensrapport från Technology in Education

Kanske inte så fokuserat på historia (förutom mitt föredrag), men jag deltog i alla fall i den årligen återkommande konferensen Technology in Education (www.tie-server.org) i Copper Mountains, Colorado i somras. 1200 lärare och ca 50 föreläsare pratade i fyra dagar om hur man kan integrera ny teknik i undervisningen. En del var fokuserat på ny mjukvara (själv har jag precis börjat använda Moodle i undervisningen, ett program jag fick nys på i Colorado), men det mesta på pedagogik och handfasta tips.

Det som jag tyckte var mest intressant, förutom det nämnde föredraget om Moodle, var de föreläsningar om Wikis, bloggar och podcasting. Kort kan man förklara Wikis som ett dokument där alla registrerade användare kan gå in och ändra eller lägga till i en text, men där alla tidigare versioner finns sparade i ett arkiv (den mest kända wikin är Wikipedia). I skolan kan man t ex använda det vid grupparbete, då eleverna har ett gemensamt dokument som alla i gruppen kan gå in och skriva i. Kanske slipper man då de grupparbeten som bara består av tre-fyra nödtorftigt ihophäftade individuella uppsatser.

Podcasting är helt enkelt ett radioprogram som läggs ut för nedladdning på internet. Kan kanske tänka sig att eleverna gör "historiska" radioreportage med intervjuer etc - väldigt mycket enklare än att göra historiska videofilmer.

Lite länkar:

Min föredrag Historical movies from downloaded clips finns på http://www.tie-server.org/sessions/detail.cfm?sessionID=593

Denverläraren Phil Goerner föredrag om bloggar, wikis och podcasting finns på http://www.tie-server.org/sessions/detail.cfm?sessionID=608

Moodle finns på http://moodle.org/

Peter

1 kommentarer:

Blogger Historia på Fredrika Bremergymnasiet sa...

Skulle bara vilja bidra med en föreläsning om bla. Wikies och bloggar som Ed Podesta lämnade efter sig nästsenaste E-HELPS mötet detta år.

Adressen att hitta den är:
http://educationforum.ipbhost.com/index.php?showtopic=6342

Dalibor

augusti 21, 2006  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida