måndag, februari 11, 2008

Krigskorrespondenten Robert Fisk

Under en lång tid har jag gått i clinch med Robert Fisks 1100 sidor långa epos Det stora kriget för mänskligheten. Kampen om Mellanöstern. En fantastisk bok med många spännande betraktelser över Mellanösterns oroliga, brutala och ständig aktuella verklighet som borde läsas av alla med minsta intresse för området. Förresten handlar boken inte bara om Mellanöstern. Algeriet efterkrigstids historia tas upp också likaså Robert Fisks fars, Bill Fisk insatser i Det stora kriget 1914-1918. Så har du tid, för boken suger musten ur en under många veckor, i mitt fall månader, låna den på biblioteket för att ge dig iväg ihop med den på ett långt äventyr.

Dalibor

2 kommentarer:

Blogger Tollmar sa...

Har stått och hållit i den flera gånger - men ställt tillbaka den... 1100 sidor känns mycket. Men blir på nytt intresserad av den... köper ett ex i veckan.

Peter

februari 19, 2008  
Blogger Historia på Fredrika Bremergymnasiet sa...

Kanske borde du ändå låna boken först. Bläddra igenom dess sidor, snabbläsa ett kortare avsnitt här och där. Robert Fisk är journalist. Han kan fånga på ett magnifikt sätt skeenden. Men då han ska analysera kommer han enligt mitt tycke till korta.

Dalibor

mars 07, 2008  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida